Talán sokakban felmerülhet a kérdés, miért kellenek a zenés találkozások, amikor a nyár fesztivál szezon. Ha csak a nagy fesztiválokat nézzük, bőven van felhozatal az ország különböző pontjain. Akkor minek is? A válasz összetett. 

Az egyik pont az utazással függ össze. Könnyen belátható, hogy ha a zenés rendezvény „itthon van” nem kell utazni. A másik, sokunk pénztárcája nem engedi meg, hogy kifizessenek több tízezer forintot belépőre. Nos, rájuk is gondoltunk, amikor az idei nyár programját összeállítottuk. Lássuk sorjában…

Június 16-án fellép a színpadon a Bakfark Bálint AMI. Városunk zenei életének meghatározó szereplőit 20:30-kor a M.É.Z követi. Róluk annyit illik tudni, hogy 1988-ban alakultak meg. Ír és skót zenét játszó együttes, nevük a Meg nem Értett Zenekar rövidítése. Mottójuk szerint a M.É.Z. az a zenekar, melynek nem célja, hanem dolga van. 

A következő Zenés Nyári Találkozások fellépője a Tigroszlán zenekar, akik június 30-án 20:00-kor kezdenek az oroszlányi szabadtéri színpadon. A csapat méltán elismert szűkebb hazánkban, hiszen egy nagyon invenciózus, gondolat gazdag, helyenként instrumentálisan összetett rockzenei hozzáállást testesítenek meg. 

Júliusban is folytatódik a zenei csemegék „feltálalása”, hiszen ismét egy jelentős múlttal rendelkező helyi zenekar ad esti koncertet. Az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar lép fel július 7-én. Az idén 73. évébe lépő zenekar rendkívül népszerű a város fúvós zenét szerető közönségének körében.

Július 21-én ismét egy teljesen más stílusú együttes lép színpadra. Ezúttal az országos ismertségnek örvendő budapesti csapat, a The Biebers ad koncertet. A 2012-ben alakult budapesti modern pop-rock zenekar két vezéralakja, a Megasztárból ismert Puskás Peti és testvére, Puskás Ádám Dániel. A csapat olyan előadók előtt zenélt, mint Robbie Williams és az Imagine Dragons.

Augusztusban egy különleges zenei csemegével zárjuk sorozatunkat és ismét más zenei világ felé hajózunk a Zenés Nyári Találkozások kis lélekvesztőjével. Vendégünk a feltörekvő Tales Of Evening zenekar lesz. Az együttes 2011-ben alakult. A szimfonikus és gothic metált játszó csapat már több neves külföldi zenekar társaságában lépett fel úgy, mint Sabaton, Eluveitie, Luca Turilli's Rhapsody.

Reméljük, hogy összeállításunk sokakat meggyőz arról, hogy ezeken a szombat estéken érdemes kijönni a szabadtéri színpad előtti térre zenét hallgatni. 


2018. június 15., 21:54