Hogy jól induljon a nyári szünet, az OKSZÍK idén is megrendezte a Napfény Karnevált szombat délután a főtéren és a szabadtéri színpadnál. A jó időnek és a sok programnak köszönhetően sok gyermek és felnőtt látogatott ki a vakációt indító eseményre. 

Délután három órakor hivatalosan is elkezdődött a karnevál, de akik kicsit előbb érkeztek, azok sem unatkozhattak, hiszen a szervezők és a fellépők már jóval korábban a helyszínen voltak, hogy minden időben elkezdődhessen.

Ebben az évben a játékos délután témája a Bogármese volt. A különböző ügyességi helyszíneken lehetett napfénytallért gyűjteni, majd beváltani. A feladatok között volt Sakti-Bakti Piaca, Keresztespók Társasjáték asztala, Csillagszemű Boglárka rajzpályázata, Két Pettyes Gomba kézműves kuckója. Az itt gyűjtött tallérokat lehetett beváltani arcfestésre, hajszínezésre, csillámtetoválásra, ugrálóvárakra, lufihajtogatásra, vagy akár a büfében is vásárolhattak, ahol üdítővel és különböző csemegékkel várták az éhes, szomjas szájakat. 

A feladatok közben a téren fellépett a Cirill Táncstúdió, akik egy nyári összeállítást mutattak be, de a Hokkedli Bábszínház is szórakoztatta műsorával a kilátogató kicsiket és nagyokat. 

A Napfény Karnevál után a szabadtéri színpadnál folytatódott a nap programja, hiszen kezdetét vette a Zenés Nyári Találkozások programsorozat. 19.30-kor a Bakfark Bálint AMI adta elő műsorát, majd 20.30-kor a M.É.Z. Együttes koncertje volt látható és hallható az Erin Sztepp tánccsoport közreműködésével. 


2018. június 18., 11:36