Az „Így írnak Ők...” sorozat novemberi vendége Jáger Dávid oroszlányi fiatalember volt. A 21 éves ifjú első verseskötetének bemutatóján vehettek részt a megjelent vendégek. 

Dávid a József Attila Általános Iskola után Tatabányán érettségizett az Árpád Gimnáziumban. Ezt követően nyert felvételt a Kaposvári Egyetem Mozgóképkultúra és média szakára.

Általános iskolában barátjával úgynevezett versátiratokkal próbálkoztak. Kamaszkorában több gondolatot is papírra vetett már vers formában. Zárkózottságából adódóan könnyebbnek találta így Önmagát kifejezni. A most megjelent kötetté forrt alkotásai az élet-halál és szerelem témakörét boncolgatják. A kiadvány grafikáit a Kanadában élő Nagy Angéla készítette. Az est moderátora Cserteg István volt, aki az ifjú tehetségeket mint tudjuk, mindig előszeretettel és apai gondoskodással felkarolja, támogatja, útnak indítja.

A beszélgetés közben Klitz Kíra és Fenyvesi Róbert előadásában hallhattunk ízelítőt a kötet verseiből. A találkozó dedikálással zárult. A vendégek még hosszasan elidőztek az Olvasóteremben és biztatták Dávidot az újabb kötet kiadására.


2018. november 30., 09:32