A 69. Bányásznap első napján, pénteken, a szabadtéri színpad előtt már délután sörrel és hideg innivalókkal hűsítették magukat a szórakozni vágyó oroszlányiak. 

A téren fellelhető büfék elé kihelyezett asztaloknál, hangulatos beszélgetésekkel idézték fel a régi szép időket a bányászok, miközben gyermekeik és unokáik az OKSZÍK mögötti vidámparkban önfeledten játszhattak, hintázhattak, sok más mellett a nemzetiszínű lobogókkal feldíszített ringlispílen.

Sokan voltak kíváncsiak a Megasztárral berobbant előadó, Oláh Ibolya koncertjére péntek este. A sajátos stílusú énekes könnyed, hetven perces koncertjén, jól szórakozott a nagyérdemű, hiszen kevésbé ismert saját dalai mellett, népszerű feldolgozásokkal is megajándékozta a közönséget.

Nem otthonaikba húzódtak vissza Ibolya bulija végén az oroszlányiak, hiszen a pénteki nap lezárásaként, a Bányász Zenekar ritmusaira, mécsesekkel vonult végig a Rákóczi úton a tömeg, ezzel tisztelegve a bányászok és a bányászat emléke előtt.

Szombaton legendák érkeztek a városba. Olyan igazi zenészek fogadták el az OKSZÍK meghívását, akik ma már, évente csupán egy-két koncertre kaphatók. A Skorpió együttes produkciójára zsúfolásig megtelt a tér. A közönség soraiban nem csak az idősebb korosztály volt fellelhető, hiszen a jól ismert zenészek nyújtotta ritmusokra megannyi fiatal is önfeledt éneklésbe kezdett. Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor virtuóz gitárjátéka mellett Frenreisz Károly lenyűgöző előadásában olyan slágerek szólaltak meg a város főterén, mint a hetvenes években született Így szólt hozzám a dédapám, de a másfél ezres tömeg egy emberként zúgta az elhíresült sorokat is: azt beszéli már az egész város, hogy újra dübörög a banda!

Bízunk benne, hogy sokáig fogják még emlegetni a 69. Bányásznapon fellépő zenekar koncertjét az oroszlányiak, hiszen ennyire profi és alázatos előadóknak, valamint ilyen nívós előadásnak ritkán örülhet a publikum.

Az este autogram osztással és közös fotózkodással ért véget, hiszen a lelkes rajongók nem tágítottak a szabadtéri színpad művészbejárója elől, ahol röviddel a koncert után megjelentek a zenészek és a legnagyobb természetességgel ölelték meg az oroszlányi „műkedvelőket”.

2019. September 03., 15:06