Vasárnap este láthatta az oroszlányi közönség az évad első előadását az OKSZÍK-ban, Bazi nagy magyar lagzi címmel.

Igazi sírva vigadós, bút-bajt feledtető produkcióval indította a művelődési ház az idei színházi évadot. A zsúfolásig megtelt terem tapsolva üdvözölte a Harsányi Gábor szerezte zenés vígdrámát, és a taps kitartott egészen az előadás végéig.

A történet szerint egy tehetős fiatal lány férjhez megy, de nem ám a szíve választottjához. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor a lakodalomban megjelenik régi szerelme, Áron.

Az amúgy is pörgős produkciót olyan ismert és népszerű dalokkal fűszerezték meg, melyek hallatán akarva-akaratlanul dúdolni és persze tapsolni kezd a gyanútlan közönség. Így történt ez itt, Oroszlányon is. Már az első jelenet, első perceiben felrobbantottak egy közönségbarát bombát, mikor rázendítettek a „Mert a nézését meg a járását” című mulatósra. Onnantól nem volt menekvés, nevetni kellett két órán keresztül.

A város színházbarátai valósággal imádták a vérmes, özvegy Mancit alakító Bednai Natáliát, aki egyébként a darab rendezője is, de természetesen mindenki rajongva szerette a Tógyit bravúrosan alakító Harsányi Gábort is, aki nem először - és reményei szerint nem is utoljára - lépett fel Oroszlányon.

Jó választásnak bizonyult a habkönnyű, szórakoztató előadás, hiszen amellett, hogy a lelkes közönség végignevette a produkciót, a darab végén mindenki pirosra tapsolta a tenyerét, mintegy megköszönve a Pódium Színháznak a könnyű, vasárnap esti élményt.

2019. September 23., 09:02