Az Országos Könyvtári Napok kiváló alkalom volt arra, hogy meghívjuk intézményünkbe a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színészt és költőt, Lukács Sándort.

Elűzött álom című önálló estjével örvendeztette meg az oroszlányi közönséget hétfő délután a kiváló és érdemes művész, akinek ismertsége és népszerűsége mögött, lassan 50 évnyi megfeszített munka áll, hiszen 1972 óta láthatjuk őt a világot jelentő deszkákon. Színházi szerepvállalását, nagy alakításait valamennyien ismerjük, ám - és erről talán kevesebben tudnak -  Lukács Sándor 1985-ben költőként is debütált. Az elmúlt, majdnem 35 évben hét verseskötete jelent meg.

A hétfői „Így írnak ők” sorozat vendégeként saját költészetének gyümölcseit szedte csokorba, ezzel és megannyi személyes történettel megajándékozva az oroszlányiakat. A versek közötti vallomások a művész életének néhány meghatározó pillanatát tárták fel a hallgatóság előtt, de mesélt  gyermekkoráról, és persze színészi pályájáról is, sőt, mestereit is megidézte egy-egy történet erejéig.

Hogy mennyire volt jó testközelből hallgatni a legendát, akit eddig - talán néhány szerencsés színházkedvelőt kivéve - kizárólag a televízió képernyőjéről ismertünk, arról az est végi taps árulkodott, mellyel közel százan köszönték meg a művésznek, hogy ellátogatott városunkba, Oroszlányba.

2019. October 02., 13:31