Kedden nyitotta meg intézményünkben a Mézes Város című kiállítást az Oroszlány Barátainak Köre, mely közel húsz, mézeskalács tésztából sütött, jellegzetes oroszlányi épületet mutat be a kíváncsi szemeknek. Több iskola, óvoda, és templom mellett intézményünk édes makettje is megtekinthető a tárlaton.

A finomságból készített OKSZÍK, több kollégánk keze munkáját dicséri.

Szlezákné Molnár Katalin és Dömötöri Antónia egy egész délelőttje ráment a számolgatásra, hogy az elkészült édes épület méretarányos legyen, így a publikum, intézményünket pontosan 120-szoros kicsinyítésben láthatja Oroszlány megfestett térképén.

A lapok megsütését Dömötöri Antónia vállalta magára. Egy délután nekiveselkedett, és begyúrt két adagnyi finomságot. Kellő pihentetés után, nagy precizitással nyújtotta, formázta a tésztát, majd pontosan hét adagban ki is sütötte, hogy másnap az elkészült lapokat Folytek Zsolt kollégánk (aki egyébként az alapot is elkészítette) beutaztassa az OKSZÍK-ba, ahol ismét összeült a mérnöki pontossággal dolgozó két kolléganő, és elkezdték összerakni a „betont”.

Fúrtak, faragtak, ragasztottak, krémeztek, mézeztek, mázoztak, mígnem kezük nyomán megszületett az oroszlányiak Közösségi Színtere és Könyvtára, amit azon melegében átadtak Petruska Bettinának, aki nagy műgonddal, többek között ablakokat festett a mézeskalács épületre, ami ezután helyet foglalt a kiállítóteremben felállított hatalmas terepasztalon.

Antónia kolléganőnk szemügyre vette az alkotást, de mert nem volt maradéktalanul elégedett a látvánnyal, még gyorsan habot kreált, cukrot darált, és „behavazta” a művet, sőt, mivel karácsonyra készülünk, kókuszreszelékkel porhavat varázsolt köré, és egy kis fenyőt is felállított az egyik sarkába.

Természetesen számunkra a mi intézményünk lett a kiállítás legkedvesebb darabja, de csodaszép alkotások születtek a többi „építész” keze nyomán is. Munkájukhoz ezúton is gratulálunk!

Az édes, mézes tárlat december 20-ig tekinthető meg a kiállítóteremben. Érdemes megnézni!

2019. December 12., 10:20