Nem csupán a felnőttek, de több száz gyermek is jól szórakozott az elmúlt napokban az adventi programoknak köszönhetően.

A Cirill Táncstúdió növendékei kezdték a szabadtéri színpadon zajló három napos programkavalkádot pénteken, a szülők és nagyszülők legnagyobb örömére, majd megérkezett Völgyesi Gabi és a Unique együttes is. Gájer Bálint, a magyar swing „hercege” élő zenekarral lépett fel, és a közönség annak ellenére is remekül szórakozott, hogy időközben eleredt az eső. A karácsonyi dalokat különös hangszereléssel és magyarul éneklő előadó produkciójára mindenki táncra perdült a téren.

Már két héttel az oroszlányi bemutató előtt elkeltek a regisztrációs jegyek A Mikulás kalandja című zenés mesejátékára, mely a Hemo Musical Stúdió karácsonyi ajándéka volt. Szombat délután ismét telt ház előtt játszottak az ifjú énekes-színészek az OKSZÍK színpadán.

Ez egy olyan történet, amelyben tulajdonképpen a Mikulásnak nyoma vész, és a közönség soraiban helyet foglaló gyermekek, valamint a szereplők segítségével a darab végére megkerül. - tudtuk meg Hegyi Mónikától, a Hemo művészeti vezetőjétől.

A produkcióban húsz szereplő csillogtatta meg nem csak prózai színészi vénáját, de ének- és tánctudását is.

Szombaton folytatódott az Apróságok Adventje is, és az OKSZÍK földszinti aulájában Mikulásokat készítettek az ügyes kezű gyerekek, míg a szabadtéri színpadon a Szíjj Irma Kamarakórus adott színvonalas koncertet.

A népszerű musical-színész, Szinetár Dóra fellépését már nagyon várták az oroszlányiak. Az énekesnő személyes történetekkel gazdagította produkcióját, sőt, egy dal erejéig még a közönség soraiba is lesétált, és a város aprajával-nagyjával együtt énekelt, akik vastapssal jutalmazták ezért.

Zömében feldolgozásokkal lépett fel Oroszlányon először szombaton a Gemini együttes, és szerzett ezzel olyan feledhetetlen pillanatokat a közönségnek, melyről bizonyára még sokáig beszélni fognak a városban élők. A hatvanas évek sztárjai, korukat meghazudtoló temperamentummal csaptak a húrok közé, megtáncoltatva szinte mindenkit, aki a kedvükért kilátogatott a térre.

Vasárnap a Hébé AMI táncosai hívták és várták a nézőket, akik meg is jelentek szépszámmal, és ki forralt borral, ki pedig lángossal, illatos kürtőskaláccsal a kezében csodálta a fiatal táncos  tehetségeket.

Egyetlen zongora kísérte az est következő fellépőjét, Szulák Andreát, aki ezzel együtt lenyűgöző produkciót adott ajándékba mindenkinek. A hihetetlen tehetséggel megáldott előadót annyira elbűvölte az oroszlányi közönség kedvessége, hogy többször is engedett a visszatapsolásnak.

Trabantra pattant ezután a téren szórakozók nagy része, hiszen az est, és ezzel együtt a harmadik hétvége utolsó fellépői az Exotic együttes tagjai voltak. Repertoárjukból a Trabant mellett nem hiányzott a 24/24, és a Tizedes című dal sem.

Jövő hétvégén ismét benépesül a szabadtéri színpad környéke. Az adventzáró napokra intézményünk olyan fellépőkről gondoskodott, mint a Budpapest Bár, vagy a Dolly Plussz, de idén utolsó alkalommal, kollégáink még tartanak egy Adventi Szöszmötölőt is.

Jöjjenek el, töltsük együtt advent utolsó hétvégéjét!

Programjainkról bővebben facebookon, vagy a www.okszik.hu oldalon tájékozódhatnak.

2019. December 16., 10:45