Csinos ruhákba öltözött diákok ropták a táncot az OKSZÍK-ban péntek délután. Intézményünk gyermekkönyvtárosa, Szlezákné Molnár Katalin, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola könyvtárosával, Nagy Dorothyval karöltve, első alkalommal rendezte meg a Könyves Karácsonyi Bált.

Rágcsálnivalóról az elsőbálozók gondoskodtak, a hűsítőt, a jó zenét és a színes fényeket a szervezők biztosították, csakúgy mint az ünnepi díszbe öltöztetett asztalt, hiszen az a bálok velejárója.

A négy órára meghirdetett társasági eseményre az ifjú hölgyek flitterbe és strasszokba, az urak ingbe bújva jelentek meg. A lányok sminktanácsokkal lettek gazdagabbak, illetve alkalmi sminket és csillámtetkót kapott mindenki, aki igényt tartott némi plusz ragyogásra.

Unatkozni senkinek nem volt ideje, mert a twiszt, a roki, és a swing dalok mellett a polka és keringő is helyet kapott, de az előre meghirdetett kvízjáték is izgalmas perceket okozott a résztvevőknek.

Az est fénypontja a bálkirálynő és bálkirály választás volt, amikor is két fiatal díszes szalagot kapott emlékbe pompás megjelenésük és remek tánctudásuk elismeréseként.

A diákok olyannyira jól érezték magukat a zenés, táncos összejövetelen, hogy hazamenni senkinek nem volt kedve, amit a szervezők örömmel vettek, ezért egy órával kitolták a buli végét.

Táncból, mókából, kacagásból és vidámságból tehát volt elég az első Könyves Karácsonyi Bálban, melyre reményeink szerint jövőre is sort kerítünk.

2019. December 21., 12:12