1911. május 16-án született Rodolfo.

Rodolfo, polgári nevén Gács Rezső, a legnagyobb magyar mágus volt. Észrevétlenül csent el a nézők zsebéből kisebb tárgyakat, kiolvasta gondolataikat, használta azt a mintegy 5000 trükköt és kombinációt, amit e területen ismert. Egy kínai gyöngyárus tanított meg, a minden lében kanál kisfiúnak, egy bűvészmutatványt. A következő nap barátait kápráztatta el frissen szerzett tudásával , felfigyelt rá egy éppen arra sétáló úr, ki maga is kedvelte a bűvészkedést. Ódry Zuárd a Magyar Mágusok Szövetségének elnöke volt. Felfedezte és pártfogásába vette az ügyes kezű kisfiút.
Pályája 1930-ban indult el a Fővárosi Nagycirkuszban, Moulin Rouge hazai és külföldi közönségét rendszeresen szórakoztatta 1948-tól művésztársával, Alfonzóval lépett fel állandóan, majd 1950-től a Latabár testvérekkel haknizott országszerte. de egész Európát bejárta fellépéseivel.
Artista Akadémián, majd az Állami Artistaképző Intézetben is tanított. Könyvet írt művészetéről, Vigyázat! Csalok! címmel. 1960-ban érdemes, 1971-ben kíváló művész kitüntető díjat kapott, ezután nyugdíjba vonult, de csak papíron mert a fellépései majdnem élete végéig tartottak. 1987. januárjában hunyt el.

2020. May 15., 11:21