Hosszú csend után, június 20-án, szombaton ismét benépesült a KFMKK.

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával, a művelődési központ és a könyvtár kollégái nem tétlenkedtek. Sebtében megszervezték gyermekeknek szóló nyárindító rendezvényüket, a Napfény Karnevált, mely teljes egészében a Rákóczi Szövetség támogatásával jöhetett létre.
A szabadtérre tervezett délutáni programot a rossz időjárás miatt a szervezők beköltöztették a KMKK-ba, így a földszinti aula, az emeleti előtér, és a kamaraterem is megtelt zsivajjal.
Az eddigi évekhez hasonlóan, a lurkók idén is a tallérgyűjtés lázában égve vetették bele magukat a mókába. A földszinten különféle fajátékok segítségével próbálhatták ki ügyességüket, de a homokszórás technikáját is elsajátíthatták. Ez utóbbinak hatalmas sikere volt az oroszlányi gyerekek körében, hiszen szinte mindenki elkészített egy színpompás homokképet. A hennafestés, csillámtetkó készítés, és arcfestés mellett különféle kézműves foglalkozások várták a kicsiket, akik lelkesen készítették a díszes koronákat és lovagi arcpajzsokat az intézmény kollégáinak irányításával, akik nem fukarkodtak a tallérokkal. A szorgos kis kezekbe minden játék után papírtallér került, amit a résztvevők frissítőre, rágógumira és különféle finomságokra válthattak be a Napfény Karnevál büféjénél.
Fabók Mancsi Bábszínháza zárta az idei nyárindító bulit. A kamarateremben nem csak a gyermekek, de sok felnőtt is ámulva nézte végig A háromágú tölgyfa tündére című mesejátékot, melyben azon túl, hogy népi hangszerek szólaltak meg, csodaszép bábok keltek életre egy varázslatosan megalkotott, gyönyörű díszletben. A KFMKK legközelebb június 26-án várja a kikapcsolódni vágyókat a szabadtéri színpad előtti térre, mégpedig mozizni. A tavaly nagy sikerrel útjára indított szabadtéri vetítések idén folytatódnak. Az első film az igazán szórakoztató zenés vígjáték, a Mamma mia 2 lesz.
Amennyiben nem szeretnének lemaradni programjainkról, úgy kövessenek minket facebookon, vagy látogassanak el oldalunkra: www.okszik.hu.

2020. June 21., 21:55