Péterfy Bori & Love Band: 2B

A Péterfy Bori & Love Band magyar alternatív rock együttes. 2007 májusában alakult meg, Péterfy Bori előző zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból. Péterfy Bori énekesnő-színésznő pályafutása a kilencvenes évek elején kezdődött Budapesten, ahol a virágkorát élő alternatív színházi közeg aktív szereplője, később pedig a Nemzeti Színház tagja volt. Zenei karrierje a Tövisházi Ambrus zeneszerző-zenekarvezető által kitalált Péterfy Bori & Love Band-el indult el.
Akusztikusabb és formabontóbb számaikból 2010. február 25-én újabb lemez jelent meg: a 2B. A kilenc vadonatúj számból és három feldolgozásból álló lemez folytatása a 2009-es második albumnak, de különbözik is attól: a nagyformátumú rockszámok helyett intim hangulatú dalok sorakoznak a vadonatúj anyagon.
2017-ben az oroszlányi Előszilveszteren is felcsendültek közkedvelt dalai, a téli zord időjárás ellenére is sikerült a zenekarnak feltüzelnie a közönséget. A dalokat újra meghallgathatják, hiszen a CD megtalálható intézményünk - az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár - gyűjteményében.

2021. April 06., 20:20