A települési médiumoknál dolgozó szerkesztőknek, közművelődési intézményekben e területtel dolgozóknak szervezett három napos képzést október 13-tól 15-ig, a Média Provincia Kulturális Egyesület, valamint a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Helyi Lapok Szakosztálya. 

Az oroszlányi képzésen az ország különböző pontjairól érkező húsz diák, megismerkedhetett a fotózási alapelvekkel, sajtóetikával és sajtójoggal a pénteki napon. A folytatásban sajtóelméleti alapokat, valamint települési és intézményi honlapok létrehozását és gondozását sajátíthatták el a résztvevők. A nap végén pedig a településmarketing új lehetőségeit tárták fel Nagy Miklós Gábor kommunikációs szakértő segítségével. A képzés utolsó napján Görög Ibolya protokollszakértő adta át tudását az általános és közéleti viselkedéskultúráról, napjaink és az újságírás protokolljáról. 

A sikeres képzést igazoló tanúsítványt vasárnap kora délután vehették át a hallgatók Hargitai Miklóstól, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökétől, és Lazók Zoltán polgármestertől. 

2017. október 25., 11:08