December 3-án megkezdődött az adventi időszak, amit városunk is az első gyertyagyújtással ünnepelt. Az OKSZÍK szabadtéri színpadán késő délután kezdődtek a programok, amelyre kicsiket és nagyokat egyaránt vártak a szervezők. 

A Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola és a Szijj Irma kamarakórus műsora nyitotta a kissé didergős vasárnapot, majd Lazók Zoltán polgármester és Farkas Etelka evangélikus lelkész köszöntötte a jelenlévőket .
„A Szeretet ünnepén a Szeretet legyen útmutatónk családunkban, baráti körünkben, az iskolában, mindenkivel szemben. Ha hiszünk a Szeretet erejében, az megadja a reményt, hogy magunk is boldogságban járhassuk az életünket.”-mondta Oroszlány város polgármestere.
Ezt követően meggyújtották az első adventi gyertyát, melynek színe lila, hiszen az advent nemcsak a várakozás, hanem a böjt és a bűnbánat időszaka is, amit a katolikus liturgiában lila színnel jelöltek. A megnyitó után a Szent Borbála téren a Tűzzsonglőrök szórakoztatták a térre kilátogatókat, majd az estét Sasvári Sándor Adventi műsora zárta. 

Az advent elkövetkező hétvégéin érdemes kilátogatni a programokra, hiszen az OKSZÍK szervezésében gyermekek és felnőttek rengeteg esemény közül választhatnak majd. 

2017. december 05., 15:26