Könyves Farsangi mulatsággal nyitotta az új évet az OKSZÍK Gyermekkönyvtára.

A már hagyományos farsangra érkező közel száz gyermek és felnőtt először a HÉBÉ AMI diákjainak alkalomhoz illő műsorát láthatta. Ezután  került sor a "Ne habozz, lapozz!" olvasási verseny eredményhirdetésére. A verseny szeptemberben indult útjára, most került sor a munkákból összeállított kiállítás bemutatására illetve az eredményhirdetésre. A győztesek oklevelet, ajándékcsomagot, a felkészítők és a többi résztvevő csapatok tagjai emléklapot és kis ajándékot vehettek át Takács Tímeától, az OKSZÍK igazgatójától. 

Az eredményhirdetés után a jelmezek felvonulására került sor. Néhány jelmezötlet a teljesség igénye nélkül: medúza, pávalány, Izisz istennő, görög istennő, cowboy, katica, pillangó, tűzoltó, nindzsa harcos, múmia, hastáncosnő, királylány. Számtalan ötletes jelmez nehezítette a zsűri dolgát. 

A felvonulást játékok követték, ahol a gyerekek számokat gyűjtöttek, melyeket zsákbamacskára válthattak be. Ezen kívül csillámtetoválásra, arcfestésre is sor került, így lettek a beöltözött jelmezesek még különlegesebbek. A bütyköldében igazi farsangi papírnyakkendő készült a jósnő pedig a legbátrabbaknak elárulta a jövőt. A sok játékban kitikkadt gyerekek a büfében frissülhettek fel, ahol a belépéskor kapott ital- és édességjegyeiket válthatták be. A rendezvényt a jelmezverseny és a bál szépe választás eredményhirdetése zárta.

A nevezők közül az első helyen a Medúza jelmez végzett, második Ízisz egyiptomi istennő lett. Harmadik helyen és a közönség díját egy-egy pávalánynak öltözött kislány nyerte. A bál szépe az idén a hároméves kis katicalány lett.

Vidáman, élményekkel gazdagodva távoztak a résztvevők, a legkitartóbbak a rendezvény végén magukkal vihettek egy-egy darabot a dekorációt adó léggömbökből is. 

2018. február 05., 13:51