Az előző évekhez hasonlóan idén is a ’48-as ligetben álló Kossuth szoborhoz gyülekeztek a megemlékezni vágyók március 15-én délután. 

A koszorúzást Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő nyitotta meg ünnepi beszédével, ahol felelevenítette a történteket, és felhívta figyelmünket a megemlékezés fontosságára. Ezután Lazók Zoltán polgármester vette át a szót, aki kihangsúlyozta a ’48-as szabadságharc üzenetét. „’48 üzenete a bátorság, kitartás, küzdelem, a haza, az összetartozás és az igazság. Ezekből a szavakból kell származtatnunk a mi feladatainkat.” Az ünnepi köszöntők után a koszorúzás következett, ahol a különböző civil szervezetek, az önkormányzat vezetői, képviselői helyezték el megemlékezésük jelképét. 

A koszorúzás után az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár kiállítótermébe vártak a szervezők az érdeklődőket, ahol „Kossuth- és a 48-as emigráció emlékeinél Európában és a nagyvilágban" címmel nyílt tárlat. Az est további részében, a szabadtéri színpadnál 18.00 órától a Pál Utcai Fiúk, és a Kiscsillag koncert szórakoztatta a szép számban összegyűlt közönséget. 


2018. március 22., 11:33