Április 3-án folytatódott a Civileké a Ház rendezvénysorozat az OKSZÍK-ban. 

Kedden szakmai napot tartottak, ahol civil szervezetek tanácskoztak, osztották meg ötleteiket, javaslataikat egymással. Emellett lehetőség volt részt venni a „Műhelybeszélgetések sokszemközt” elnevezésű programon, amit az Új nemzedék Nonprofit Kft. szervezett. A kamarateremben szép számmal összegyűlt érdeklődők olyan előadáson vehettek részt, melynek célja volt a közművelődési szakterület, ifjúságügy jó példáinak bemutatása, aktuális szakmai információk átadása. 

A szerdai napon megtelt az OKSZÍK az egészség és az ezotéria iránt érdeklődőkkel. A reggelt Mazsola torna indította, majd ezt követően a Vakok és Gyengén látók megyei szervezete tartott érzékenyítő programot a kamarateremben. Emellett a Vöröskereszt Oroszlányi Szervezete, más segítő intézménnyel együtt egészségfelmérést végzett. Az ezotéria hívei sem maradtak program nélkül, hiszen délután kártya-és tenyérjósláson, majd Bach virágterápián vehettek részt. 

A csütörtök délután a nyugdíjasoké volt, hiszen a hagyományosan tavasszal megrendezett Kistérségi nyugdíjas találkozóra került sor. Az oroszlányi szervezetek mellett, Bokod, Kecskéd és Szákszend is jelen volt a rendezvényen, mely célja, hogy a különböző klubok megismerhessék egymás munkáját, közös programokat szervezhessenek. A részvevők egyéni produkciókkal örvendeztették meg egymást, így a kamaraterem gyorsan remek hangulattal telt meg. A jelenlévők süteményekkel, italokkal érkeztek, és a jó hangulat részeként táncra is perdültek. Ezt követően a színházteremben Nagy Bandó András humorista stand up előadása aratott nagy sikert. 

A pénteki nap „A család összetartó ereje a NŐ” mottót kapta, így ez a nap ennek jegyében telt. Délután fodrász, kozmetikus, manikűrös várta a szépülni vágyó hölgyeket, majd Jakupcsek Gabriella Ridikül jellegű beszélgetős műsora hozta össze a látogatókat a színházteremben. Zárásként divatbemutatóra került sor, ahol helyi asszonyok, lányok léptek fel, oroszlányi butikok ruháit bemutatva. 

A Civileké a Ház rendezvénysorozat záráskaként szombaton a családi programok kerültek középpontba. Délelőtt az Oroszlányi Tekergők kerékpárosai és a természetjárók indultak útnak. Délután a RáHangoló csapat, a Silhouette Balett táncosaival adták elő Saint-Exupéry „A kis herceg” című darabját, S. Halász Károly zenéjével. 


2018. április 12., 12:38