Dallamos melódiák

Fülbemászó dallamokat, és kedves, szép szavakat kaptak ajándékba az idősek világnapja alkalmából a városunkban élő szépkorúak.

Intézményünk, a Magyar Vöröskereszt Oroszlányi Szervezetével közösen, évről-évre megemlékezik a város sokat megélt lakóiról. Idén Spisák Péter és a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola zenészei varázsoltak meghitt, kellemes hangulatot az OKSZÍK színháztermébe.

A megjelenteket Brunner Róza, a magyar Vöröskereszt Oroszlányi Szervezetének elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Lazók Zoltán polgármesternek.

- 1991-óta a mai napon világszerte köszöntik az idős embereket, és én, mint a város polgármestere azért jöttem Önökhöz, hogy személyesen is kifejezhessem köszönetemet és megbecsülésemet. - mondta az elöljáró.

A műsor során elhangzott dallamok egy részét maga Spisák Péter szerezte, sőt, egy általa komponált mű videoklipje is debütált a rendezvényen. A színvonalas előadást csodás hegedűszólók tették emlékezetessé, amiért hálás is volt a szép számban összegyűlt közönség.

Három éves hagyomány már, hogy ezen a napon és rendezvényen adja át az Időskorúak Kiválósága Díjat az Oroszlány Barátainak Köre. Idén Nagy Lajosné, Zámbó Béla és Varga Lajos vehették át az elismerést Fátrai Mártától, a díjat alapító egyesület elnökétől és Rajnai Gábor alpolgármestertől.

Az est háziasszonya kollégánk, Móri Ildikó volt.

2019. October 02., 13:32