Tündérek titka

Jó és rossz tündérekkel töltötte meg intézményünk kamaratermét pénteken, a népszerű Titoktündér sorozat szerzője, Beck Andrea, aki egy, az Országos Könyvtári Napok alkalmával szervezett író-olvasó találkozó keretében látogatott el városunkba, ahol közel kilencven gyermek várta őt kíváncsian. 

Már a találkozó első perceiben kiderült, hogy az apróságok közül sokan ismerik a sorozat könyveit, hiszen a benne szereplő tündérek minden kis titkával tisztában voltak. 

Az egy órás beszélgetést vetített képekkel tette érdekesebbé a kicsik számára az író, aki olyan témákat boncolgatott a gyermekekkel mint a hiszti, a verekedés, vagy a csúfolódás, illetve arról is beszélt, hogy ezeket miért szerencsésebb mellőzni az életünkből. A közönség soraiban ücsörgő kisiskolások, mint afféle tündérszövetségesek, minden aprócska bűnükről lerántották a leplet Andrea előtt, és a legtöbben bevallották, hogy ők bizony hallgatnak a fülükbe súgó-búgó gonosz kis tündérre, Carolára, és engedve a csábításnak, néha hisztiznek, gúnyolódnak, sőt még a verekedéstől sem riadnak vissza, de mostantól majd jobban oda fognak figyelni arra, hogy igazán jó gyerekek legyenek.

A találkozót dedikálással zárta Beck Andrea, hiszen sok gyermek könyvvel a kezében érkezett a kamaraterembe. 

Kollégánk, Szlezákné Molnár Katalin gyermekkönyvtáros, az író-olvasó találkozók szervezője elmondta, hogy sok érdekes könyv szerzőjét sikerült már meghívnia Oroszlányba, de a könyvszerető apróságok számíthatnak még meglepetésre, ugyanis a későbbiekben is lesznek ilyen mesés randevúk.

2019. October 04., 17:29