Szabadegyetem

A héten folytatódott az OKSZÍK szabadegyetemi sorozata, aminek keretében Soma Mamagésa látogatott Oroszlányba. Rendkívül izgalmas és aktuális tematika köré szerveződött a "Féltékenység, birtoklás, hűség, hűtlenség" című előadás. Az előadó hamar megtalálta a hangot a közönséggel és a tőle megszokott laza közvetlenséggel nyúlt a sokszor kényes kérdésekhez is.

A humort, és iróniát, sőt öniróniát sem nélkülöző előadás során sokszor saját példákkal illusztrálva kerültek más megvilágításba ezek az örök emberi problémák. Soma nem vindikálta magának a jogot, hogy ezekre a kérdésekre csak az ő módszereit lehet használni. Sőt, felhívta a figyelmet arra, hogy nincsenek általános receptek a kisiklott életvezetés vagy negatív érzések kezelésére. Ugyanakkor számos jó tanácsot adott arra vonatkozóan, hogy hogyan próbáljunk megküzdeni a bennünket kínzó démonokkal, kapcsolati problémákkal. Egy nagyon vidám, őszinte és kedves művészt ismerhetett meg Oroszlány közönsége.

A továbbiakban e sorozat részeként a következő előadók jönnek városunkba: Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár; Szily Nóra televíziós műsorvezető, riporter; György Péter esztéta, médiakutató; Cserteg István térségi és közösségfejlesztő szakmai munkatárs; Frei Tamás újságíró, műsorvezető; Dr. Szondy Máté pszichológus.

2016. February 20., 19:34