Adventi hangulat Oroszlányon

Vasárnap elkezdődött az év leghosszabb és színes produkciókban leggazdagabb rendezvénye, az V. Oroszlányi Adventi Vásár és Kulturális Programsorozat.

Hónapok óta lázas munka folyik intézményünkben, hogy idén is olyan kínálattal lepjük meg városunk lakóit, melyben mindenki talál kedvére való szórakozási lehetőséget. A következő hetekben számtalan koncerttel, előadással és gyermekprogrammal igyekszünk szebbé tenni az ünnep előtti napokat.

Advent első vasárnapján, az Oroszlányi Bányász Népdalkörrel közös szervezésben megtartottuk a XXIX. Adventi Népdalköri Találkozót, mely méltó kezdésnek bizonyult. Míg az OKSZÍK színháztermét népdalokkal töltötték meg a fellépők, addig az ünnepi díszbe öltözött Szent Borbála Tér is lassan benépesült. Kollégáink idén igyekeztek néhány újdonsággal előrukkolni, így „odavarázsoltak” a térre egy egy rénszarvasok húzta pompás szánt is, mely remek fotózkodási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Szent Borbála Téren felállított kis faházakban különféle vásárfiákat kínáltak az árusok, akik közül többen, saját kezükkel készített portékáikkal érkeztek az adventi vásárba.

Az lacipecsenyés, a kürtős kalácsos, és a hot-dog árus mellett helyet kaptak a forralt borral, epermusttal és forró teával vendégeket csalogató házikók is, és bár odakinn nem röpködtek a mínuszok, az illatos lélekmelegítők mindenkinek jól estek.

A színpadon Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket öt órakor, majd Farkas Etelka evangélikus lelkész szavait követően fellobbant a város adventi koszorúján az első gyertya lángja.

Tűzzsonglőrök lepték el ezután a szabadtéri színpad előtti teret, akiknek látványos és nem veszélytelen bemutatójukkal sikerült lenyűgözniük a közönséget. A Népdalköri Találkozó fellépői is megajándékozták az oroszlányiakat egy közös produkcióval, míg a napot a Szironta Együttes adventi csengettyű koncertje zárta.

Jövő héten már péntektől várjuk közönségünket, és a gyermekek közkedvelt kisvasútja is megérkezik. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a Bakfark Bálint AMI, Polyák Lilla és Kökény Attila fogja szórakoztatni Önöket pénteken, míg szombaton a Hemo Musical Stúdió, Takács Nikolász és Singh Viki érkezik hozzánk, vasárnap pedig, a Silhouette Balett mesés, szabadtéri előadása után, Veress Mónika Nika és Kasza Tibor lép színpadra.

Programjainkról bővebben a www.okszik.hu oldalon, vagy facebookon olvashatnak.

2019. December 02., 10:46