Vannak még jó gyerekek

Péntek délután óriási meglepetésben volt része annak a közel félszáz gyermeknek, akik ellátogattak intézményünk gyermekkönyvtárába, ahol maga a fehér szakállú Mikulás várta őket kényelmesen elhelyezkedve egy karosszékben, hiszen mint azt megtudtuk tőle, igazán fárasztó munka egyetlen nap alatt körbejárni az egész világot.

Mivel a jó öreg úgy ítélte meg, hogy az oroszlányi apróságok valamennyien jók voltak idén, ezért kedves mesékkel szórakoztatta az őt körülvevő pöttömöket, akik bizony szájtátva hallgatták a varázslatos történeteket.

A meseolvasás után a gyerekek versekkel, mesékkel köszönték meg Télapó jóságát, amiért persze menten apró ajándékok kerültek elő a zsákjából. Így aztán a kicsik boldogsága csak nőttön-nőtt, és mire a kézműves asztalhoz ültek, hogy különféle karácsonyi dekorációkat készítsenek apró kezecskéikkel, már valamennyien szélesen mosolyogtak. Kedélyesen dolgozgattak az asztalok mellett, annál is inkább, hogy a Mikulás sem volt rest, ő maga is besegített a nagy munkába. A nap végén mindenkinek a kezében ott lapult a rénszarvasok rénszarvasa, piros orrú Rudolf is, akit magukkal is vihettek a gyermekek.

Mikulás bácsi igazán jól érezte magát a gyermekkönyvtárban, ahol évről-évre megjelenik, és arra buzdítja a kicsiket, hogy olvassanak sokat, hiszen a könyvek és a mesék birodalma hatalmas és varázslatos, ezért érdemes bebarangolni.

Az OKSZÍK legközelebb december 8-án vasárnap, 15 és 18 óra között várja a legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal, az Apróságok Adventjén.

2019. December 07., 09:16