Több százan látogattak ki rendezvényeinkre

Mozgalmas hétvége áll mögöttünk, hiszen péntek, szombat és vasárnap ismét az adventi hangolódás jegyében telt a város főterén, illetve intézményünk falai között is.

Pénteken mesélni érkezett a Mikulás a gyermekkönyvtárunkba, ahol több mint ötven gyermek várta Őt lelkesen. Mindeközben a szabadtéri színpadon is elkezdődtek a programok. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola harmadik osztályosai leptek meg minket egy kedves műsorral, majd a Bakfark Bálint AMI növendékei szólaltatták meg hangszereiket a téren lévők legnagyobb örömére. A közkedvelt musical színész és popénekes Polyák Lilla is szép számú közönséget vonzott a színpad elé, de Kökény Attila első oroszlányi koncertjére teljesen benépesült a tér, és sokan a népszerű előadóval együtt énekelték a jól ismert slágereket.

Az OKSZÍK kamaratermében egészen más stílusú koncerttel igyekeztünk meglepni a közönséget, ezért a Hangfoglaló program keretében meghívtuk Hangácsi Mártont, aki különleges produkciójával és igazán laza előadásmódjával, rendkívül baráti légkört teremtett.

Szombaton a Hébé Ami növendékei kezdték a napot, karácsonyi dalaikkal és táncaikkal megalapozva az este jó hangulatát, ami Takács Nicolas élő fellépésén csak fokozódott. A különleges torkú énekest Kardos Norbert kísérte zongorán. Singh Viki is először járt városunkban. Az indiai gyökerekkel rendelkező énekesnő nem csak szépségével és hangjával, de rendkívüli közvetlenségével és bájával is levette a lábáról a nézőket, akik kitartottak a koncert végéig annak ellenére is, hogy időközben eleredt az eső.

Az V. Oroszlányi Adventi Vásár és Kulturális Programsorozat második hétvégéje vasárnap ért véget, amikor is, már három órakor kinyitottuk intézményünk kapuit, hiszen akkor kezdődött az Apróságok Adventje, melyen sok-sok gyermek próbálhatta ki kézügyességét, hiszen a földszinti aulában egy kis műhelyt alakítottak ki kollégáink, melynek asztalai mellett képeslapok, díszek és különféle karácsonyi meglepetések készültek. Négy órakor a színházteremben Gryllusz Vilmos és a Csurgó Zenekar előadásában több más mellett felcsendült a népszerű Szálljatok fel, szálljatok fel, karácsonyi angyalok kezdetű dal is, a kicsik legnagyobb örömére.

A decemberi hidegben, szabadtéren, a Silhouette Balett növendékei mutattak be egy varázslatos karácsonyi produkciót. Őket Veress Mónika, Nika követte, aki zenekarral érkezett rendezvényünkre, majd a várva várt, népszerű énekes Kasza Tibi is megjelent a színpadon, aki a maga laza stílusával minden nézőt levett a lábáról. Zsúfolásig megtelt a tér Kasza előadására, aki fellépése után még hosszú időt áldozott a rajongóival való fotózkodásra is, sőt az amerikai focis bocsokkal még közös éneklésre is kapható volt.

A hétvége sztárfellépőinek előadásaiból igyekeztünk kis ízelítőkkel szolgálni facebookon mindazoknak akik ez alkalommal nem lehettek velünk a téren, de a levegőben szálló forralt bor, epermust és kürtőskalács illatát, és az együtt töltött órák hangulatát sajnos nem tudjuk otthonaikba varázsolni, ezért szeretettel várjuk Önöket, még előttünk álló rendezvényeinkre.  

Fellépőkből nem lesz hiány advent harmadik hétvégéjén sem. December 13-án, pénteken, pontban 17.00 órakor kezdünk. Jöjjenek el, hangolódjunk együtt az év legszebb ünnepére!

Programjainkról bővebben facebook oldalunkon, vagy a www.okszik.hu oldalon tájékozódhatnak!

Örömteli készülődést kívánunk mindenkinek!

2019. December 09., 11:28