Napi érdekességek - március 5.

Eva Mendes kubai-amerikai színésznő 1974. március 5-én született Miamiban.

A szülei válását követően, az édesanyjával Los Angelesbe költöztek. A Hoover középiskolába járt, a kaliforniai Glendale-ben, majd a northridge-i Kaliforniai Álami Egyetemen folytatta tanulmányait, míg ott nem hagyta a színészi karrierért.
Kezdetben reklámokban és videoklipekben szerepelt, ilyen volt Will Smith Miami és a Pet Shop Boys Se a vida é (That’s the Way Life Is) videója 1996-ban, valamint az Aerosmith Hole in My Soul klipje 1997-ben.
A mozivásznon 1998-ban a Diszkópatkányok című vígjátékban debütált. Nevét akkor jegyezte meg a közönség és a szakma, amikor a Kiképzés című akciófilmben Denzel Washingtonnal dolgozott együtt. A Volt egyszer egy Mexikóban nyújtott alakításáért megkapta a Teen Choice Awards díjat.
Láthattuk őt az Időzavarban és a Halálos iramban, 2005-ben a Randiguru című filmben, majd szerepelt a A szellemlovasban Nicolas Cage-dzsel. Az éjszaka uraiban Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg és Robert Duvall oldalán játszott, aztán csábítót alakított a Nőkben.
2009-ben a Spirit – A sikító városban és a Mocskos zsaru – New Orleans utcáin című filmekben szerepelt újra Nicolas Cage-dzsel.
Jelenlegi párját, Ryan Goslingot első közös filmjük, a Túl a fenyvesen forgatásán ismerte meg. 2014. szeptember 12-én született meg első közös gyermekük, Esmeralda, majd 2016. április 29-én a második kislány, aki az Amada Lee nevet kapta.
Első gyermeke születése óta nem vállal új szerepeket. Elmondása szerint jelenleg a két kislány bőven ellátja munkával.

2021. March 04., 13:42