Napi érdekességek - március 8.

Fejős Éva magyar író, újságíró 1967. március 8-án született Budapesten.

A népszerű írónő regényeiben távoli országokba utazgathatunk, kalandokra csábít, de szerelmi, bűnügyi és romantikus szálak is keverednek a történeteiben. Az olvasók körében nemcsak ezért kedvelt Fejős Éva, hanem azért is, amiért álmaik beteljesítésére motiválja őket. Ezt ráadásul azzal szintén segíti, hogy a saját életébe is bepillantást enged. Az egzotikus helyszíneken játszódó kalandos-romantikus regényeivel néhány év alatt a magyar könyvpiac egyik legnépszerűbb szerzőjévé vált.
Saját bevallása szerint már gyerekkorában is nagyon érdekelte az írás, így gyakran álmodozott és talált ki történeteket, amelyeket filmszerűen látott maga előtt. Ezeket aztán később papírra vetette, de akkor még csak a saját szórakoztatására, noha már akkor is meglepődött azon, hogy a leírt mondatoknak milyen óriási hatása van, így a történetet elég csak elkezdeni, az majd folytatja saját magát. Tinédzserként gyakran írt novellákat, amelyeket ismerőseinek is megmutatott, akik sokszor követelték a folytatást.
Első regényét Carol N. Fire álnéven 1999-ben jelentette meg. 2013-ban saját könyvkiadót alapított, ahol saját regényei mellett külföldieket is megjelentet.
Fő szakmája az újságírás, egészségügyi cikkei mellett egy 22 részes tévés filmsorozat is az ő nevéhez kötődik (Családban marad), amelyből a házi betegápolásról tudhattak meg többet a nézők. Ez a sorozat 1999-ben elnyerte a Nívódíjat is, és a Duna Televízió tűzte műsorára.
Fejős Éva 2001 és 2012 között a Nők Lapja munkatársaként rengeteget tett a hazai újságírásért, de néhány éve már szabadúszóként dolgozik. A nevéhez kötődik még 2003 novemberéből a Minőségi Újságírásért Díj is, amit a petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondások feltárásáért kapott.
Magyarország egyik legsikeresebb írónőjének magánéletéről nagyon keveset tudni, csendesen, visszafogottan él. Közel 50 éves volt, amikor megszületett első gyermeke, Linda. Fejős Éva élete az írás és könyvei körül forognak, ezáltal remélhetően még számtalan nagyszerű regénnyel lepi meg olvasóit a jövőben.
Fejős Éva lebilincselő könyveit a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár állományából is kikölcsönözhetik.

2021. March 05., 20:10