Napi érdekesség - június 26.

Takács Nikolas énekes 1986. június 26-án született Galántán.

Kiskora óta énekes szeretett volna lenni, zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon. 19 évesen Budapestre költözött, és ezt követően a Kőbányai Zenei Stúdió dzsessz-ének szakára járt. A magyar jazzélet kiemelkedő alakjaival lehetősége nyílt együtt zenélni, mint például Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel. 2010-ben elindult az X-Faktor televíziós tehetségkutató versenyen, ahol az egész ország megismerte és megszerette, és innen elindult a karrierje. Első albuma heteken át vezette a MAHASZ Top 40-es listáját. Teltházas koncerteket adott, országos turnéi is nagy nézettséget hoztak.
A Coca-Cola karácsonyi kampánydalát Ő énekelte, mely a Boldoggá tenni címet kapta, majd a Coca-Cola karavánnal bejárta az országot.
Szlovákiában és a tengeren túl is ismert lett. Megkapta első amerikai lemezszerződését, és rá egy évre amerikai turnéra indult, amelynek Las Vegas és Los Angeles volt a főbb állomása.
Szerepelt az Eurovíziós Dalverseny hazai válogatóján. A Tv2-n sikerrel futó, A nagy duett című műsorban Tápai Szabinával egészen a döntőig jutottak, majd a második helyezést érték el.
2019-ben az V. Oroszlányi Adventi Vásár és Kulturális Programsorozat második szombatján nálunk is fellépett a szabadtéri színpadunkon, és hatalmas sikert aratott dalaival.

2021. June 25., 11:18