Diszkó a drogellenesség jegyében

Mintegy száz fiatalt vártak pénteken délután a szociális szolgálat munkatársai a harmadik alkalommal megrendezett „Anti-drog diszkó” elnevezésű programra.

A művelődési központ kamaratermében szendvicsek, üdítők fogadták a rendezvényre igyekvőket, s ahogy az a helyszínen tapasztalható volt, inkább a fiatalabb korosztály fogadta el az invitálást.

Mint azt megtudtuk, az esemény szervesen kapcsolódott az oroszlányi Német- és Nyíres-dűlőben a három éven át tartó felzárkóztatási programhoz. Bár a projekt október végén befejeződött, az eddigi szolgáltatásokat a zárás után is biztosítják az Oroszlány külterületén élők számára.

Így a fiatalok tehetséggondozása sem marad abba, a közeljövőben pedig, az adventi időszakban kézműves foglalkozásokkal, szöszmötölővel és egyéb közösségi programokkal várják az fiatalokat a szociális szolgálat szakemberei. Mint arról már beszámoltunk, a Német- és a Nyíres-dűlőben 340 ember lakik hétvégi házakban állandó jelleggel, közülük 130 iskoláskorú fiatal. A lakók 90 százaléka a létminimum alatt él, 40 százaléka adósságterhekkel küzd. Végzettségük a legtöbbször nyolc általános iskolai osztály, és csak egyharmaduk dolgozik rendszeresen.

2015. November 16., 11:02