Információs vonal: 34/300-336

Boroszlány - III. Oroszlányi Borfesztivál


2021. augusztus 20-21-22.

PROGRAMOK
augusztus 20. péntek

9.00 óra Ünnepi képviselő-testületi ülés - Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
11.00 óra Koszorúzás - Millenniumi Emlékmű - Beszédet mond Lazók Zoltán, Oroszlány város polgármestere
16.00-20.00 óra között Gyermekjátszótér a Szent Borbála téren
16.00 óra Cirill Táncstúdió műsora
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
17.00 óra Palmetta Zenekar ünnepi rock-koncertje
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
19.00 óra István a mi Urunk - a Nemzeti Lovas Színház koncertje
helyszín: Malom tó partja

augusztus 21. szombat

16.00-20.00 óra között Gyermekjátszótér a Szent Borbála téren
16.00 óra Pitypang és más csodák - Horváth Sándor Igric zenés, interaktív gyermekműsora
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
16.30 óra Vagabanda - vidám mókázás, gólyalábasok a téren
helyszín: KFMKK Szent Borbála tér
17.00 óra Bohemian Betyars koncert
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
18.30 óra Vagabanda - vidám mókázás a gólyalábasokkal a Szent Borbála téren
helyszín: KFMKK Szent Borbála tér
19.30-21.30 óra Doors and More Blues koncert
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad

augusztus 22. vasárnap

16.00-20.00 óra között Gyermekjátszótér a Szent Borbála téren
16.00 óra Back To Floyd koncert (Pink Floyd tribute)
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
17.30 óra Vivát Bacchus Énekegyüttes
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
18.30 óra Dívák - Détár Enikő, Ladinek Judit előadása
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad
20.00 óra Karthago koncert
helyszín: KFMKK Szabadtéri Színpad

A rendezvényen részt vevő borászatok: Deák Pince - Ete, Simecz Pince - Neszmélyi Borvidék, Petőcz Pincészet - Ászár, Tatai Családi Gazdaság, Pusztai Pincészet.


III. BOROSZLÁNY


A hétvégén harmadik alkalommal lett megrendezve a BOROSZLÁNY, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.
A három napos program augusztus 20-án, pénteken délután vette kezdetét a szabadtéri színpadon, ahol a Cirill Táncstúdió műsora várta a városlakókat, majd ezt követően a Palmetta Zenekar rock-koncertjére került sor.
Augusztus 21-én, szombaton gyermekjátszótér várta a lurkókat a Szent Borbála téren, majd Horváth Sándor Igric "Pitypang és más csodák" című zenés, interaktív gyermekműsorát vidám mókázás követte a Vagabanda gólyalábasaival. A felnőttek számára kellemes kikapcsolódást nyújtott a világzenét játszó Bohemian Betyars, majd a Doors and More Blues koncertje.
Vasárnap, augusztus 22-én szintén a szabadtéri színpadé volt a főszerep. Elsőként a Back To Floyd (Pink Floyd tribute) , majd a Vivát Bacchus Énekegyüttes előadását hallgathatta a közönség. A kulturális programok sorát óriási érdeklődés mellett a sztárvendég Karthago együttes koncertje zárta.
A rendezvényre látogatók öt különböző borvidék borászatának itókáiból válogathattak, valamint különféle, finomabbnál finomabb hot-dogot és az illatos kürtőskalácsot is megkóstolhatták.

Boroszlány - II. Oroszlányi Nemzetközi Borfesztivál


2019. augusztus 18-19.

PROGRAMOK
augusztus 18.
17.00 Hargitai Nemzeti Székely Népi Együttes
18.30 B-Oldal Zenekar
20.00 Brass & Roll Zenekar

augusztus 19.
17.00 Boja Zenekar
18.30 Estendon Együttes
20.30 Peet Project

Boroszlány másodszor


Remekül szórakozhattak az oroszlányiak az elmúlt napokban, hiszen az OKSZÍK idén is megszervezte a Boroszlányt. Mi ilyennek láttuk a II. Oroszlányi Nemzetközi Borfesztivált. Vasárnap már kora délután is nagy szeretettel várta a bor szerelmeseit a szabadtéri színpad előtti téren az a tizenegy pincészet és borászat, akik elfogadták az OKSZÍK meghívását és elhozták portékáikat a második születésnapját ünneplő fesztiválra. A népszerű magyar nedűk mellett cseh, szlovák és grúz borokkal koccinthatott a kikapcsolódni vágyó közönség.
A borkultúra és a bor népszerűsítését célzó rendezvény ötlete tavaly pattant ki a szervezők fejéből, és a jól sikerült első kiadás után máris elkezdtek a folytatással foglalkozni. Hónapokig szerveztek, egyeztettek és összehangoltak a ház kollégái, mígnem kikristályosodott az a hangulatos program, mely nem csak hazai, de határon túli fellépők produkcióival, megfelelő aláfestése volt a hűvös borok kortyolgatásának.
A szervezők nem bízták a véletlenre és ezért a fesztivál első napjának első fellépője máris egy nemzetközileg elismert csapat, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes volt, akik nevükhöz, múltjukhoz híven nem okoztak csalódást a szép számban összegyűlt közönségnek. A tematikus, táncos produkció alatt szépen fogyott az istenek itala is. A gazdag kínálatból mindenki kiválaszthatta a neki leginkább tetszőt, hiszen a vörösbortól a fehérig, a száraztól az édesig mindenféle vinkó fellelhető volt a standoknál. Az igényesebb pincészetek, koccintásnál szépen csengő talpas borospoharakból kínálták az italt, míg mások a praktikumra törekedve az eldobható verziót választották.
A néptáncosokat igazi hazai kemény fiúk váltották a színpadon. A B Oldal nevű együttes tagjai nem voltak restek a húrok közé csapni és felkorbácsolni a hangulatot, így két korty rosé között a nézők olyan legendás dalok éneklésébe kapcsolódhattak be, mint például a P.Mobil Menj tovább című klasszikusa. Ekkora már itt-ott a téren fel lehetett lelni olyan vendéget, aki a hőségre való tekintettel, mezítláb üldögélt a fák árnyékában, vagy épp táncolt a forró betonon.
A zúzós rockzenét lágyabb dallamok követték, hiszen flashmob, azaz villámcsődület szerűen, este nyolckor, hangszerekkel felvértezett muzsikusok jelentek meg a téren és kezdtek valódi örömzenélésbe. A Brass and Roll zenekar közönségbarát, szórakoztató, ugyanakkor igényes műsorának sokan nem tudtak ellenállni. Már az első dal közben többen felvették a ritmust a közönség soraiból és perdültek táncra párjaikkal együtt. A fesztivál második napjára, hétfőre, talán a vasárnapi borkóstolásnak, de inkább az extrém melegnek köszönhetően lankadt az oroszlányiak kedve, hiszen a nap első fellépőjének, a Boja zenekarnak a koncertjén meglehetősen kevesen vettek részt, majd, ahogy csökkent a forróság, úgy kezdett el nőni a vendégek száma. Az Estendon együttes fellépésén még leginkább a hűvösbe húzódtak a jó zenére vágyók, ám a Peet Project komplex, de igazán élvezetes produkcióját már a színpad előtt élvezték a városlakók.
Míg a felnőttek jó zenével és finom borokkal töltötték fel magukat Oroszlányon a hosszú hétvégén, addig az OKSZÍK munkatársai jóvoltából a gyerekek sem unatkoztak. A Szent Borbála Téren kialakított alkalmi vidámparkban különféle hinták és játszóeszközök várták a kicsiket.
A büfék előtt itt-ott tömött sorokban álltak a vásárlók. Leginkább a hot-dog, a kürtőskalács és a lángos fogyott, de egy finom sült kolbász elfogyasztására is volt lehetősége annak, akinek arra volt gusztusa. Az OKSZÍK munkatársai, a szervezők idén is törekedtek arra, hogy a Boroszlány kicsit más legyen, mint az év többi rendezvénye. Ezért a fesztiválon kiemelt helyet kapott egy igazán nemes ital, a bor, a populárisabb zenei műfajok mellett pedig a közönség megismerkedhetett néhány kevésbé népszerű, ám meglehetősen igényes műfajt játszó hazai és határon túli zenekarral.

Boroszlány - I. Oroszlányi Borfesztivál


2018. augusztus 19-20.

PROGRAMOK
augusztus 19.
17.00 História Zenekar
19.00 Selfish Murphy
21.00 Gypo Circus

I. Boroszlány


Az augusztus 20-i hétvégén megrendezésre került az I. Oroszlányi Borfesztivál, vagyis az I. Boroszlány. A két nap folyamán 7 pincészet borai közül válogathattak a kilátogatók a szabadtéri színpad előtti téren, ahol folyamatos koncertekkel színesítették a rendezvényt a szervezők. Mindemellett a gyermekek szórakozásról sem feledkeztek meg, hiszen a Szent Borbála téren egy mini vidámpark került kialakításra, ahol ügyességi játékok, kisautók és légvár is várta a játszani vágyó apróságokat.
Vasárnap délután 17.00 órától a História Zenekar, majd a Selfish Murphy, végül 21.00 órától a Gypo Circus adott remek hangulatú koncertet a több száz fős közönségnek. Szent István ünnepén folytatódott a bormustra és azt ezt kísérő zenekarok fellépése. A délutánt az autentikus cigányzenét játszó helyi Kale Lulugyi nyitotta, majd a Buskanjo együttes következett. A 2 napos fesztivál koncertsorozatát a nagy népszerűségnek örvendő Children of Distance zárta. Közel 1000 fő előtt tartottak fergeteges hangulatú koncertet. Nemzeti ünnepünk zárásaként az est tűzijátékkal ért véget.

Címünk

2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1.

Elérhetőségeink

  • KFMKK központi száma, információ: +36 (34) 300-336
  • Felnőtt könyvtár: +36 (20) 553-3094

Legnépszerűbb cikkek