Információs vonal: 34/300-336

Hajdan varázslói / Cressida Cowell

Ahhoz mindenki hozzá van szokva, hogy a boszorkányokat mindig valamiféle sötét rejtély lengi körbe. Ahhoz is, hogy a harcosok embert próbáló küzdelmek árán jutnak el a felismerésekhez. És persze mindkettő szigorúan magányos harcos, aki egyedül járja az útját. Ám ebben a történetben úgy alakul, hogy e két különleges szereplő útja keresztezi egymást és kalandokon át egyre jobban és jobban megismerik egymást, dacára annak, hogy nem hisznek a másik tudományában, végül belefeledkeznek a másikba, hogy közös erővel legyőzzék a legyőzhetetlent. De azért vannak ám itt titkok! Például Ábránd Harcos, de akkor minek neki egy varázsigés könyv? Czár Varázsló, de akkor mit keres a kezén egy veszélyes boszorkányjel? Felettébb elgondolkodtató….. A szerző nevét az Így neveld a sárkányodat című könyv írójaként ismerhetitek. Ez pedig mi más, ha nem garancia a jó szórakozásra?


Viharlovag - Fekete eső / Dóka Péter

Alvilági Sejtánt le kell győzni. Miért? Mert az igazi hősök mindig le akarnak győzni valamit, valakit. Lidércvárban történetesen ez a Sejtán él, ahol még ráadásul világvége is közeleg és fekete eső esik. Ez elég apokaliptikus. Pazarfény ahonnal indulnak a Hősök, ahova el kell jutni pedig nem más, mint egy hatalmas lehetőség megmenteni egy ősöreg birodalmat a hanyatlástól. Kik ezek a hősök? Van itt mindenféle. Lancelot, akiért rajonganak a hölgyek. Birodalmi Sárkány, aki már azt sem tudja, hogy kell repülni. Vakari Maszka, a pocakos, rébuszokban beszélő törpe s barátja a serfőző. Ők azok a szereplők, akikre gondolhatunk,hogy hősökké válhatnak, pont azért, mert már eleve hősiesnek tűnnek. Ám akad itt még két teljesen egyszerű gyerek is: a hatalmas erővel bíró Azovil és a kis, fogszabályozós, álmodozó kislány: Vasfog. Maguk sem hitték volna soha,hogy ilyen kalandokba keverednek majd, s örökre egybeforr a sorsuk.


Ünnepelj velünk! - Ovis ünnepek / Vadadi Adrienn

Az ovi egyszerre, boldogság és félelem a kicsik – sőt a nagyok számára is. Ez a könyv ékes bizonyítéka, hogy csak a boldogságot szabad befogadni és ha esetleg a másikból is jutott az aprótalpúak számára, hát jó útmutatója annak is,hogyan kell és lehet ezt a rosszból a jóba fordítani. Mindezt azokon a mindenki számára ismert és ismerős ünnepeken keresztül mutatja be, melyek felölelik az életünket. Szüret, szülinapok, Márton-nap, Mikulás, Betlehem, Karácsony, Farsang...stb.

Címünk

2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1.

Elérhetőségeink

  • KFMKK központi száma, információ: +36 (34) 300-336
  • Felnőtt könyvtár: +36 (20) 553-3094

Legnépszerűbb cikkek