Információs vonal: 34/300-336

A barátságos Óriás / Roald Dahl

Ha egy Habó nevű óriás (Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás) elrabol egy bizonyos kislányt egy bizonyos helyről, annak minden esetben nagyon fontos oka van. Meglehet, hogy ez az egyetlen megoldás egy minden kis embert fenyegető veszély elhárítására. Mert ugyan mi mást lehetne tenni, amikor kiderül, hogy óriások serege vándorol Anglián át, hogy hatalmas bendőjüket gyerekhússal töltsék meg. Szofi és Habó szépen lassan összecsiszolódnak és hamarosan Szofinak is minden vágya az lesz, hogy bármi áron megállítsák ezt a rettenetes menetet.

A repülő osztály / Erich Kästner

Vad háború dúl a hatodikosok és a nyolcadikosok között a kirchbergi gimnáziumban. Olykor elég egy nehéz feladat, mint például a karácsonyi színdarab megtanulás is okozhat hatalmas feszültségeket az ember gyerekében, így elég egy rossz mondat és máris események láncolata veszi kezdetét. Egy túsz, egy égő dolgozatfüzet, két régi barát újra egymásra találása és számtalan új és érdekes szál, melynek felgöngyölítésével egy egészen mély mondanivalóhoz juthatunk: „Minden helytelen dologban, ami történik nemcsak azok a bűnösök, akik elkövetik, hanem azok is, akik nem akadályozzák meg.”

Életem értelme / Gerald Durell

Egyszer bizony mindenki felnő, még Gerry Durell is, aki ápolóként kezd dolgozni a whipsnade-i állatkertbe. Szent meggyőződése – és milyen igaza van -, hogy az állatok többet érdemelnek, mint amit az emberektől kapnak. Pontosan itt érzi otthon magát, ebben a nyüzsgő, színes, szagos forgatagban, ahol senki nem csapja be a másikat, egyszerűen lehet élni és szeretni. Egyedül egyetlen tényező nehezíti meg ezt a boldog paradicsomi állapotot, ami nem más, mint a látogató.

Ne nyisd ki - Harap! / Charlotte Habersack

A titokzatos küldeményen a "Ne nyisd ki!" felirat áll. Nem kérdés, hogy Nemo rögtön kinyitja a csomagot... És rögtön három dolog történik:
1. A dobozból egy plüssfigura ugrik elő, egy hatalmas étvágyú jetilovag, aki az Icy, a jégszörnyecske névre hallgat. A plüssfigura ugyanis él!
2. Odakint havazni kezd - a nyár kellős közepén!
3. A jeti pedig egyre nagyobbra nő. Nagyon nagyra. Hamarosan már két és fél méteres!
Amíg Boring városkáját szép lassan maga alá temeti a hó és a jég, Nemo és a barátai komoly kihívásokkal néznek szembe. Mert ugyan, hová rejthetne el az ember egy megtermett jetit? Kalandos versenyfutás kezdődik az idővel...

Ne nyisd ki - Taknyos! / Charlotte Habersack

"A különös csomagra azt írták: "Ne nyisd ki!" Nem kérdés, hogy Nemo gondolkodás nélkül ki fogja nyitni... Nemóék ajtaja elé egy új csomag érkezik. Alighogy kinyitják, Nemo és barátai rögtön megállapítják, hogy:
1. A benne rejlő zöld, beszélő és pukizó slejm elég csiklandós.
2. Odakint esni kezd - mégpedig nyálkás, ragacsos eső hullik az égből!
3. Viszont ha valaki magára ken egy keveset a slejmből, annak varázslatos hatása van...
Nemót és Fredet nem sokkal később már csak egyvalami érdekli: Slejmi segítségével milliomossá akarnak válni! De vajon hogyan sikerül hazajuttatni Slejmit az eredeti tulajdonosához?"

Ne nyisd ki! - Szomjas / Charlotte Habersack

Miután Nemo megkapja a harmadik csomagot, bontatlanul visszaviszi a postára. Ezzel meg is vagyunk, gondolja. A barátai is megdicsérik a helyes döntésért. Valaki azonban kinyitja a küldeményt, és a máskor oly unalmas kisvárosban ismét különös, ijesztő és vicces események történnek... A városra egyszer csak baljós sötétség borul. Mégpedig kora délután, nyáron. Valaki kinyitotta a dobozt?! És bármi volt is benne, az most szabadon garázdálkodik odakint...

Címünk

2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1.

Elérhetőségeink

  • KFMKK központi száma, információ: +36 (34) 300-336
  • Felnőtt könyvtár: +36 (20) 553-3094

Legnépszerűbb cikkek