Információs vonal: 34/300-336

Kívánságfa / Katherine Applegate

Mit tehet egy fa, ha több száz év után egyszer csak nem kívánatos lesz valakik szemében? Hogyan tegyen „lépéseket”, amikor a gyökerei erősen tartják, s mindeközben tucatnyi állatcsalád otthona? Lassan kibontakozó történet, melyben megismerjük az ember- és állatcsaládok életének titkait. Mindeközben azon kívül, hogy e történet izgalmasan estéről estére visszacsalogatja olvasóját, ügyesen rejt magában tudományos tényeket, melyek olykor elég viccesen hatnak. Ti tudtátok, hogy a varjaknak milyen hihetetlen humorérzéke van? És vajon tényleg az ember a legszívtelenebb lény a földön? Hm…én még hiszek a csodákban


Charlie és a csokigyár / Roald Dahl

Ki ne vágyna ezernyi bugyogó, rotyogó, édes és annál is édesebb csokoládét gyártó gépek közelébe? Fehér s a barna minden árnyalata és szinte mindegy melyik titkos ösvényen indulsz el, mindegyik út oda vezet: a csokihoz! Hogy én itt titkokat árulok el, hogy ide nem is jöhet akárki csak néhány szerencsés gyerek, akik megtalálják az aranymeghívót a csokoládé papírjában? Elnézést, valahogy kiment a fejemből. Annyit mindenesetre elmondhatok, hogy a kaland hosszú és nagyon-nagyon izgalmas. Akkor mit mondhatok még? Néhány szót? Rendben: különcködés, Umpa-lumpák, napsütés, szerencse, égbe repítő lift… Ne hagyjátok ki!


Kuflik / Dániel András

Nem, nem, nem lufik, nem kiflik és nem lufik. KUFLIK. Mesebeli lények egy csodavilágból, ahol pontosan ilyen hétköznapi problémák fordulnak elő, mint a mi, emberi életünkben. Mert ugyan minek öltözhet egy Kufli a farsangon, aki már magában is egy különlegesség, hogy a barátai ne ismerjék fel? És ott vannak még azok a csodabokrok is, amiből MINDEN lehet. ? Hogyan találjuk meg egymást a ködben, ahol igencsak fura, ijesztő lények is élhetnek? Mindenre választ kapunk, miközben végigkísérhetünk egy színes, viccekből, új ötletekből soha ki nem fogyó izéket. Kuflikat.

Címünk

2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1.

Elérhetőségeink

  • KFMKK központi száma, információ: +36 (34) 300-336
  • Felnőtt könyvtár: +36 (20) 553-3094

Legnépszerűbb cikkek